2014. augusztus 14., csütörtök

Könyv ajánló - Cassandra Clare - Hamuváros ~ Amnestia S.

ITT LETÖLTHETED
Ismertető: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen. De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja. Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

Hogyan akadtam rá? Akik olvasták az előző cikket, azok tudják, hogyan is akadtam rá az előző kötetre. Erre pedig, az internet csodálatos varázsaként találtam rá!

Történet: Minden ott folytatódik, ahol abba maradt. De ez hol is volt? Jace és Clary testvérek, ám az érzelmeik ennél sokkal többet mondanak és mutatnak. Megpróbálnak testvérként tekinteni egymásra, de ez minden csak nem könnyű. Ha nem lenne elég a magánéleti problémájuk Jace-t azzal vádolják, hogy kémkedik az apjának, Valentine-nek és, hogy ellopta neki a Végzet ereklyéi közül, a Végzet kardját. Ám még itt sem érnek véget a dolgok, Maryse Lightwood, aki fiaként szerette Jace-t, de nem tudja elfogadni, hogy így átverték, elzavarja őt az intézetből, így kerül az ifjú árnyvadász Magnus Bane „oltalma” alá. Itt sem ér minden véget, persze, hogy elkell látogatniuk, oda ahova gyűlölnek menni, a tündérek udvarába, akik bár nem képesek a hazugságra, az igazságot kényükre – kedvükre képesek megcsavarni. Persze, mindezt a család – ahogy én nevezem őket, és személy szerint, Izzy, Alec, Simon és Clary – nem hagyja szó nélkül, sem bajban Jace-t. Az események pörögnek, mindig történik valami, hisz ez azt is bizonyítja, hogy egy éjszaka alatt kivégeztem a könyvet! Az elősző könyven, a Csontvárosban, Simon-t elrabolják a vámpírok, nos, ennek itt meg is tudjuk a következményét. Simon vámpírrá változik, nem is akármilyenné. Persze, mint minden könyvben itt is van egy nagy csata, ami egy hajón zajlik, Valentine hajóján, ahol Clary felfedez magában valami teljesen újat. Sok minden kiderül itt, de nem lövöm le előre a poént. Vajon mi lett Simon miért más, mint a többi vámpír? Mi lesz Valentine sorsa? Mi történik a hajón pontosan? Mi az amit Clary felfedez? De legfőképpen, amire mindenki kíváncsi mi lesz Jace és Clary sorsa? Olvasd el, hidd el, nem bánod meg!


Folytatás: Bukott angyalok városa, Elveszett lelkek városa és a befejező kötet a Mennyei tűz városa

Történet: 5/5

Szereplők: 5/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Jace, Izabella, Magnus Bane , Simon



Kedvenc idézet:  – Jace-hez jöttünk – felelte Clary. – Jól van?
– Nem tudom – mondta Magnus. – Máskor is szokott mozdulatlanul feküdni a padlón?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szablon wykonała Sasame Ka z Ministerstwo Szablonów